Ervaringen cliënten Cranio Sacraal Therapie

I.v.m. nekklachten ben ik door de neuroloog doorverwezen naar een Cesartherapeut en via internet kwam ik in aanraking met Mens-con-Sens en dus ook met Anja Stijnen. Haar mooie site sprak me meteen aan. Anja heeft me een aantal cranio-sacrale behandelingen gegeven. Ik werd me ervan bewust waar er in mijn lichaam iets speelde en welk lichaamsdeel om aandacht vroeg. D.m.v. zachte aanrakingen werden pijngebieden, soms indirect, aangeraakt. Vaak voelde ik daarna weer een stroming van de energie. Ook op dieper niveau voelde ik dat er dingen loskwamen. De spanning die dit veroorzaakte werd zo omgezet in ontspanning.
Ik ben blij en dankbaar dat ik Anja heb leren kennen.

Susanne (62 jaar) 3 juni 2019


Tijdens de sessies cranio-sacraal therapie kom ik in een diepe rust, waarin ik van alles door mijn lichaam voel stromen. Ik ervaar dit als vreemd, maar tegelijkertijd heel prettig.Ik kan tijdens de sessies ontladen, waardoor ik de afgelopen tijd rustiger ben geworden en waardoor mijn buikklachten meer op de achtergrond zijn beland.
Er is geen logische verklaring voor wat er gebeurt tijdens zo'n sessie, maar in dit geval maakt mij dat weinig uit. Het helpt!

Eva (23 jaar) 1 mei 2018


Enkele jaren geleden werd ik plotseling geveld door een gevaarlijke bacteriële infectie aan mijn luchtwegen. De juiste antibiotica deed zijn werk, de bacterie verdween uit mijn lichaam. Maar de vermoeidheid bleef, mijn energie was helemaal op. Het duurde maanden voordat ik weer een beetje de oude was. In die tijd ben ik bij Anja gestart met Cranio-Sacraal Therapie. Nog steeds ga ik eens in de drie maanden naar Anja om mijn 'accu' weer op te laden. 
Anja vraagt altijd of er iets is wat de aandacht vraagt. Soms is dat zo: rug- en nekklachten of keel-, neus- en oorklachten. Zij neemt dat dan mee in de behandeling. 
Ik zie deze sessies als een soort onderhoud van mijn lichaam en geestelijk welbevinden. Vaak brengt het rust en verdwijnen klachten naar de achtergrond.
Mijn lichaam herkent de behandelbank en de handen van Anja steeds duidelijk: 'daar zijn ze weer'......

Miek (58 jaar)  22 september 2017


Gedurende de Cesar therapie bij Anja Stijnen kwam ik in aanraking met de Cranio Sacraal Therapie. Ook hier heeft Anja bewezen een vakvrouw te zijn.
Na een periode van jaren waar ik grote slaapproblemen had heeft zij het voor elkaar gekregen dat ik tot op heden weer een normaal slaappatroon ontwikkeld heb. Dit na een viertal sessies.

Dhr. H. Tholen (60 jaar)


Ik heb op 30 december acht tanden laten trekken en dat was geen pretje. Ik was toen heel erg bang. De angsten zijn vanaf toen steeds erger geworden, zelfs dat ik er in de klas steeds last van begon te krijgen. Soms moest ik van mezelf gewoon naar huis maar ik wist de hele tijd niet waar die buikpijn en hoofdpijn vanaf kwam. Totdat ik van mijn vriendje (die ook ooit bij Anja was geweest) hoorde dat het heel erg hielp, dus toen ben ik ook naar haar toe gegaan. Bij Anja mocht ik op een bankje gaan liggen, eigenlijk best raar, maar toen ze meer van over haar werk ging vertellen ben ik toch in haar gaan geloven. Tegen Anja kan ik alles vertellen en ze vindt niks raar. Nu gaat het steeds beter maar ik hoop dat het over een paar weken helemaal weg is en daar wil ik Anja heel erg voor bedanken!

Mees Coenen (12 jaar)


Therapie bij Anja,

Al zeker 15 jaar geleden ben ik via de huisarts doorverwezen naar Anja voor Cesartherapie. Ik had rugklachten. Van haar kreeg ik oefeningen om thuis te doen, maar al vlug had ik in de gaten dat oude bewegingspatronen niet zo gemakkelijk te doorbreken zijn. Ik kwam zo in haar groepje dat iedere vrijdag bijeenkwam. Dit ging zo stilletjes aan over van Cesar therapie in Feldenkrais. Verbazingwekkend wat “anders” bewegen met een mens kan doen. Na enkele jaren ben ik gestopt omdat ik geen klachten meer had en het moeilijk in te passen was in mijn leven.

Maar, zo langzamerhand kwam ik op een punt dat ik dacht, ik moet weer naar Anja. Zij was al weer een station verder in het helpen van mensen. Volop bezig met de studie Cranio - Sacraal therapie. Na enige bijeenkomsten vroeg ze of ik open stond voor deze manier van behandeling. Ik was wel benieuwd en zo zijn we aan de slag gegaan. Klachten als nekklachten, rugklachten, hoofdpijn en andere vage klachten verdwenen zonder dat er door mijzelf oefeningen gedaan werden. Hoe??? Natuurlijk weet ik de theorie achter deze therapie, maar voor mij is en blijft het een raadsel. Maar één ding is zeker, het werkt! Ik ga naar Anja, ga lekker op een bedje liggen en na een uur sta ik op alsof ik er 5 min ben.. .., Anja zegt dat ik dan het zelfherstellend vermogen activeer... . Ik beleef het als moe, maar herboren. Mijn sessies zie ik op dit moment als “onderhoudsbeurt”, meestal geen klachten en dat zo houden. Heb ik wel een concrete klacht, dan wordt hier extra aandacht aan besteed. Kortom ik ben heel tevreden en deze therapie vind ik zeer de moeite waard.

Mia Gordebeke (58 jaar)


Mens-con-Sens
Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie, Feldenkrais en Oefentherapie Cesar

Hoofdstraat 48 6051 AM
Maasbracht

T: (0031)475-466250
E:

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.