Skip to main content

Ervaringen cliënten Cranio Sacraal Therapie


Ik kwam de praktijk binnen met een zwaar hoofd en een moe en zwaar, niet vooruit te branden lijf.
Zoals altijd is iedere sessie speciaal, maar deze was wel héél bijzonder.
Anja begon de sessie bij mijn voeten. Binnen een paar seconden voelde ik een ongelooflijke kracht/energie in mijn lijf ter hoogte van mijn borstkas/hart. De kracht was zo explosief dat mijn armen van de behandelbank werden getild en met een zachte plof weer terug vielen op de bank.
Ik voelde dat de kracht/energie 'iets' uit mijn lichaam verwijderde. Tegelijkertijd voelde ik een enorme verlichting in mijn hele lijf en een goddelijke innerlijke rust.

Het is een zalig gevoel om de rust en lichtheid weer in mijn lichaam en geest te voelen.

Dankjewel Anja

Marleen (61 jaar) 22 augustus 2022

Voetnoot van Anja: bovenstaande ervaring laat horen hoe een biodynamische Craniosacraal behandeling kan voelen.


Blij en dankbaar wil ik melden dat ik mijn stem na de sessie van gisternamiddag, gisteravond weer terug had. Mijn stem is krachtig.
Ik ben nu ook elke dag in gesprek met mijn thymus. Ik ben blij dat ik daar via jou kennis van heb mogen krijgen. Bedankt Anja voor de fantastische behandeling.

Marleen (61 jaar) 21 december 2021

Voetnoot van Anja: de thymus speelt een belangrijke rol binnen het immuunsysteem.


Dank je wel Anja voor de fijne behandeling. Het stroomde weer en ik kon weer in het midden zijn, in vertrouwen wat er ook op mijn pad komt. Vannacht ook goed geslapen ondanks of juist door de energieën op dit moment en mijn staat van zijn. Ben echt blij. Je bent goud waard en wat ben ik al gegroeid in mijn proces mede door jou. Liefs, Ineke

Ineke (60 jaar) 21 december 2021


Al dertig jaar heb ik regelmatig last van migraine. Sinds anderhalf jaar bezoek ik de praktijk van Anja voor Craniosacraal-behandelingen.
Tijdens de behandeling kan ik me helemaal ontspannen en opladen en die positieve energie werkt weken door.
Mijn hoofd voelt meteen lichter en mijn lichaam is minder gespannen. De momenten van hoofdpijn in de weken erna zijn ook minder hevig en veel minder frequent.

Ongeacht je klachten, de diepe ontspanning die je tijdens de behandeling ervaart is een weldaad voor zowel je lichaam als je geest. Ik kan het iedereen aanraden.
Ik ben dankbaar voor al het goede dat Anja mij brengt en al heeft gebracht.

Ruby (46 jaar) 10 maart 2021


Ongeveer 2 jaar geleden begonnen de rugklachten tussen de schouderbladen. Dit zorgde ervoor dat ik in de nachten veel wakker was door de pijn.
Na 2 jaar lang bijna alles geprobeerd te hebben, kwam ik via de sportarts uiteindelijk bij Anja terecht.

Meteen na de eerste Cranio sessie voelde ik al zoveel gebeuren in mijn lichaam. Ook voelde ik dat het na elke sessie vooruit ging. Ik sliep eindelijk weer langer. Wat een verademing dat ik nu na 6 behandelingen eindelijk weer de hele nacht pijnvrij kan slapen.

Laura (26 jaar) 8 november 2019


Ervaring borstkanker

Om te starten met mijn verhaal moet ik 10 jaar terug, omdat ik toen in contact kwam met Anja i.v.m. mijn aandoening Polyneuropathie.  Het gevoel in mijn voeten is daardoor heel slecht. Anja heeft mij geleerd met deze aandoening om te gaan en mijn lopen/bewegen te verbeteren.
Vooral het leren luisteren naar je lichaam, is hierbij heel belangrijk. Ben toen tevens gestart met de Feldenkraislessen, om op die manier te leren bewegen die bij mij past en goed voelt. Deze vorm van bewegen is heel prettig en je leert tevens om je lichaam beter te ontspannen.
Cranio Sacraal behandelingen ook mogen ervaren, omdat ik tevens last heb van chronische pijnklachten aan mijn voeten.

September 2017 plotseling borstkanker geconstateerd, heel erg schrikken.
Kreeg gelukkig te horen dat de tumor goed te behandelen was. Het was een lange weg om te gaan met chemo, operatie, bestraling, immuuntherapie en hormoontabletten.
Samen met Anja een plan gemaakt en de nodige Cranio Sacraal behandelingen gepland tussen alle andere behandelingen door, met als resultaat dat ik er goed doorheen ben gekomen.
Was me door de Cranio veel bewuster van wat er met mijn lichaam ging gebeuren en vooral de celletjes die het allemaal zo moeilijk hadden werden ingelicht en ondersteund.
Ook hoe ik geleerd heb te ontspannen in de Feldenkraislessen kwam hierbij goed van pas, zeker bij verschillende onderzoeken.
Tot op heden ben ik nog steeds bij Anja in behandeling om op deze manier steeds beter in mijn lichaam te zitten. Ik geef zelf aan als het weer nodig is.
Krijg weer energie en mijn lichaam is beter in balans, heerlijk om dit te mogen ervaren.

Anja is echt een vakvrouw op haar gebied, een oplossing voor als je er zelf niet meer uitkomt.

Bedankt,

Elly (64 jaar) 8 september 2019


I.v.m. nekklachten ben ik door de neuroloog doorverwezen naar een Cesartherapeut en via internet kwam ik in aanraking met Mens-con-Sens en dus ook met Anja Stijnen. Haar mooie site sprak me meteen aan. Anja heeft me een aantal cranio-sacrale behandelingen gegeven. Ik werd me ervan bewust waar er in mijn lichaam iets speelde en welk lichaamsdeel om aandacht vroeg. D.m.v. zachte aanrakingen werden pijngebieden, soms indirect, aangeraakt. Vaak voelde ik daarna weer een stroming van de energie. Ook op dieper niveau voelde ik dat er dingen loskwamen. De spanning die dit veroorzaakte werd zo omgezet in ontspanning.
Ik ben blij en dankbaar dat ik Anja heb leren kennen.

Susanne (62 jaar) 3 juni 2019


Tijdens de sessies cranio-sacraal therapie kom ik in een diepe rust, waarin ik van alles door mijn lichaam voel stromen. Ik ervaar dit als vreemd, maar tegelijkertijd heel prettig.Ik kan tijdens de sessies ontladen, waardoor ik de afgelopen tijd rustiger ben geworden en waardoor mijn buikklachten meer op de achtergrond zijn beland.
Er is geen logische verklaring voor wat er gebeurt tijdens zo'n sessie, maar in dit geval maakt mij dat weinig uit. Het helpt!

Eva (23 jaar) 1 mei 2018


Enkele jaren geleden werd ik plotseling geveld door een gevaarlijke bacteriële infectie aan mijn luchtwegen. De juiste antibiotica deed zijn werk, de bacterie verdween uit mijn lichaam. Maar de vermoeidheid bleef, mijn energie was helemaal op. Het duurde maanden voordat ik weer een beetje de oude was. In die tijd ben ik bij Anja gestart met Cranio-Sacraal Therapie. Nog steeds ga ik eens in de drie maanden naar Anja om mijn 'accu' weer op te laden. 
Anja vraagt altijd of er iets is wat de aandacht vraagt. Soms is dat zo: rug- en nekklachten of keel-, neus- en oorklachten. Zij neemt dat dan mee in de behandeling. 
Ik zie deze sessies als een soort onderhoud van mijn lichaam en geestelijk welbevinden. Vaak brengt het rust en verdwijnen klachten naar de achtergrond.
Mijn lichaam herkent de behandelbank en de handen van Anja steeds duidelijk: 'daar zijn ze weer'......

Miek (58 jaar)  22 september 2017


Gedurende de Cesar therapie bij Anja Stijnen kwam ik in aanraking met de Cranio Sacraal Therapie. Ook hier heeft Anja bewezen een vakvrouw te zijn.
Na een periode van jaren waar ik grote slaapproblemen had heeft zij het voor elkaar gekregen dat ik tot op heden weer een normaal slaappatroon ontwikkeld heb. Dit na een viertal sessies.

Dhr. H. Tholen (60 jaar)


Ik heb op 30 december acht tanden laten trekken en dat was geen pretje. Ik was toen heel erg bang. De angsten zijn vanaf toen steeds erger geworden, zelfs dat ik er in de klas steeds last van begon te krijgen. Soms moest ik van mezelf gewoon naar huis maar ik wist de hele tijd niet waar die buikpijn en hoofdpijn vanaf kwam. Totdat ik van mijn vriendje (die ook ooit bij Anja was geweest) hoorde dat het heel erg hielp, dus toen ben ik ook naar haar toe gegaan. Bij Anja mocht ik op een bankje gaan liggen, eigenlijk best raar, maar toen ze meer van over haar werk ging vertellen ben ik toch in haar gaan geloven. Tegen Anja kan ik alles vertellen en ze vindt niks raar. Nu gaat het steeds beter maar ik hoop dat het over een paar weken helemaal weg is en daar wil ik Anja heel erg voor bedanken!

Mees Coenen (12 jaar)


Therapie bij Anja,

Al zeker 15 jaar geleden ben ik via de huisarts doorverwezen naar Anja voor Cesartherapie. Ik had rugklachten. Van haar kreeg ik oefeningen om thuis te doen, maar al vlug had ik in de gaten dat oude bewegingspatronen niet zo gemakkelijk te doorbreken zijn. Ik kwam zo in haar groepje dat iedere vrijdag bijeenkwam. Dit ging zo stilletjes aan over van Cesar therapie in Feldenkrais. Verbazingwekkend wat “anders” bewegen met een mens kan doen. Na enkele jaren ben ik gestopt omdat ik geen klachten meer had en het moeilijk in te passen was in mijn leven.

Maar, zo langzamerhand kwam ik op een punt dat ik dacht, ik moet weer naar Anja. Zij was al weer een station verder in het helpen van mensen. Volop bezig met de studie Cranio - Sacraal therapie. Na enige bijeenkomsten vroeg ze of ik open stond voor deze manier van behandeling. Ik was wel benieuwd en zo zijn we aan de slag gegaan. Klachten als nekklachten, rugklachten, hoofdpijn en andere vage klachten verdwenen zonder dat er door mijzelf oefeningen gedaan werden. Hoe??? Natuurlijk weet ik de theorie achter deze therapie, maar voor mij is en blijft het een raadsel. Maar één ding is zeker, het werkt! Ik ga naar Anja, ga lekker op een bedje liggen en na een uur sta ik op alsof ik er 5 min ben.. .., Anja zegt dat ik dan het zelfherstellend vermogen activeer... . Ik beleef het als moe, maar herboren. Mijn sessies zie ik op dit moment als “onderhoudsbeurt”, meestal geen klachten en dat zo houden. Heb ik wel een concrete klacht, dan wordt hier extra aandacht aan besteed. Kortom ik ben heel tevreden en deze therapie vind ik zeer de moeite waard.

Mia Gordebeke (58 jaar)

Geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op