Wat is Cranio Sacraal Therapie?

Het Cranio Sacrale lichaamswerk kan een zeer effectieve methode zijn om het menselijke lichaam op een ontspannende en zeer zachte wijze in balans te brengen. Zowel op fysiek-, emotioneel-, mentaal- als zielsniveau.

Dit werk kan ons helpen, de zelfgenezende krachten in ons te ondersteunen en daardoor onze gezondheid te verbeteren.

Ons centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) wordt door hersenvocht (liquor cerebrospinalis) omspoeld, beschermd en gevoed. De cerebrospinale vloeistof speelt een zeer belangrijke rol in ons lichaam. Ze wordt in het centrale zenuwstelsel geproduceerd en beweegt zich tussen de schedel (Cranium) en het heiligbeen (Sacrum) binnen een zeer gespecialiseerd membranensysteem.

Het Cranio Sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf, die overal op het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed.

Door verschillende oorzaken, die ons lichaam negatief kunnen beïnvloeden (stress, psychische/emotionele problemen, ziekte, verwondingen, ongevallen) kan de vrije stroming van het Cranio Sacrale ritme belemmerd/verstoord worden. Hierdoor kunnen gemakkelijk lichamelijke blokkades ontstaan, die onze gezondheid vervolgens negatief kunnen beïnvloeden.


Mens-con-Sens
Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie, Feldenkrais en Oefentherapie Cesar

Hoofdstraat 48 6051 AM
Maasbracht

T: (0031)475-466250
E:

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.