Nieuwe cursus start op donderdag 11 augustus: Bevrijd je kaken en mond van spanning

Nieuwe cursus: Bevrijd je kaken en mond van spanning

Binnenkort wordt er een cursus aangeboden, die gericht is op bovenstaand thema. De cursus is gebaseerd op Feldenkrais- en Cranio-principes en bestaat uit 5 lessen van een uur.
In deze cursus leer je spanning in je kaken en lichaam snel herkenen, zelfs al loop je al jaren met onnodig veel spanning in je lichaam rond.
Juist het gaan herkennen is belangrijk om het patroon te kúnnen veranderen. Verandering van dit spanningspatroon zorgt ervoor dat je meer rust, gemak en veiligheid in jezelf kan gaan ervaren.

In deze cursus wordt heel specifiek de onnodige spanning in je kaken en mond onder de loep genomen.
Aangezien de mond (kaken-tong-lippen-keel) enorm veel connecties heeft met de rest van het lichaam, zul je zodra je mond/kaken gaan ontspannen, ervaren dat je hele lichaam gaat ontspannen!
Je gaat voelen dat spanning en dus ook ontspanning in je mond en kaken in nauwe relatie staan met bewegingen van je hoofd, je borst, wervelkolom en bekken. Eigenlijk in relatie staan met je 'hele zelf'.
Door je hiervan bewust te worden, kun je het patroon veranderen en kunnen spanning en pijn verdwijnen en nemen ontspanning en je prettig voelen het over.

Ontspanning, gemak en veiligheid in jezelf gaan ervaren is in de tijd waarin we nu leven, ongeveer het mooiste wat je jezelf kado kan doen.

Mocht je je afvragen wat veiligheid hiermee te maken heeft: zodra we onze kaken klemmen en kiezen op elkaar zetten, geven we aan ons zenuwstelsel het sein dat er gevaar is. Zodoende gaan we in de vecht-/vluchtmodus met alle gevolgen vandien: verhoogde hartslag, snelle oppervlakkige ademhaling en flink gespannen spieren. Het voelt niet meer veilig, het voelt als gevaar en dan kunnen angstgevoelens de kop opsteken.

Wil je graag uit dit spanningspatroon, meld je dan aan voor bovenstaande cursus.

Informatie betreffende de cursus 'Bevrijd je kaken en mond van spanning':

  • Startdatum      donderdag 11 augustus
  • Lestijd             16.00 tot 17.00 uur
  • Locatie            praktijk Mens-con-Sens, Hoofdstraat 48 in Maasbracht
  • Kosten            80,- euro voor 5 lessen
  • Docent            Anja Stijnen
  • Aanmelden      per e-mail of telefonisch 0475-466250

Mens-con-Sens
Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie, Feldenkrais en Oefentherapie Cesar

Hoofdstraat 48 6051 AM
Maasbracht

T: (0031)475-466250
E:

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid.