Skip to main content

De praktijk Mens-con-Sens

Mens-con-Sens is een praktijk voor mensen, die waarde hechten aan aandacht voor hun hele wezen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
Het is een stille, veilige plek om echt thuis te komen bij jezelf...bij je wezenlijke zelf...
Het is een plek voor mensen die in bewustzijn willen groeien.

We leven in een tijd en maatschappij waar alles steeds sneller lijkt te moeten gaan. Hierbij is diepgang en stilte ver te zoeken. We zijn zo gewend ons te oriënteren op de buitenwereld en alle chaos hierin. Dit alles leidt tot vervreemding van je ware zelf, je wezen en kan leiden tot een gevoel van verwarring, vermoeidheid, zinloosheid, burn-out en tot vele fysieke klachten.

De tijd nemen om de stilte in te gaan, met aandacht te bewegen en zo in je eigen innerlijke wereld jouw antwoorden te zoeken en vinden, daar gaat het om bij Mens-con-Sens.

Het topje van de ijsberg, dat wat zichtbaar (bewust) is, is veel kleiner dan de hele ijsberg onder water, het onbewuste. Onder water, in de stilte, in je onbewuste is echter zoveel tot nu toe onbekend en ongebruikt potentieel van jou aanwezig. En in deze stilte zijn de antwoorden te vinden op je vragen en de oplossingen voor je klachten. Het ligt er te wachten om door jou ontdekt te worden.

Binnen Mens-con-Sens wordt er op een unieke, zachte en subtiele wijze gewerkt. Echter met een diepgaande werking op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Er wordt gewerkt met zachte aanraking en nieuwe, verrassende bewegingsmogelijkheden. Daar waar nodig vinden er ook inzichtgevende gesprekken plaats. Dit alles om daar waar iemand op fysieke-, psychische-, emotionele of spirituele problemen stuit, helderheid te krijgen in de oorzaken en tegelijkertijd te ontdekken waar de oplossingen te vinden zijn en deze te bereiken. Als je bereid bent om zelf de verantwoordelijkheid te nemen om de problemen/klachten, die je hinderen in je leven aan te pakken, dan kan Mens-con-Sens je op een unieke wijze hierin helpen en ondersteunen.

Er wordt gewerkt met je eigen lichaamswijsheid

Wat er in een sessie kan gebeuren is schier oneindig en onvoorspelbaar. Er gebeurt echter altijd precies dát, wat er moet gebeuren om tot een oplossing te komen en te groeien. Het lichaam is zóóó wijs. En met deze wijsheid wordt gewerkt. Er wordt naar geluisterd, hij wordt gevoeld en doet zijn helende werk. Het lichaam laat ons weten waar iets niet in orde is, wat we nodig hebben, waar we op dat moment vast zitten of vrij zijn. Zowel de bewegingen ín het lichaam (bij Cranio Sacraal Therapie) als de uiterlijk zichtbare bewegingen (bij Feldenkrais) zijn voelbaar en laten weten waar iets nog niet goed stroomt of soepel beweegt. Daar kan de aandacht naar toe gebracht worden en afhankelijk van wat nodig is, gewerkt worden met beweging of door de stilte in te gaan om tot verandering en balans te komen. Verandering van bijvoorbeeld bewegings- of denkpatronen. Balans tussen bijvoorbeeld rust en activiteit, linker- en rechterlichaamshelft, hoofd en hart, binnenwereld en buitenwereld.

De praktijk blijft zich ontwikkelen op een organische manier. Mens-con-Sens vormt zich en groeit van binnenuit. Niet met toeters en bellen, maar stilletjes, als de tijd er rijp voor is.

Om met Anselm Grün te spreken:

Iets wat groeit, maakt geen lawaai.

Geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op