Skip to main content

Aandacht, Beweging en Bewust Zijn Retreat

Van 1 t/m 4 oktober 2024

Deze retreat is uitermate passend voor (hoog)gevoelige mensen, die zoeken naar stilte, rust en balans. Mensen die zich rustig en vrij willen gaan voelen in lichaam en geest.

Gedurende 4 dagen (3 nachten) schenk je jezelf de tijd, ruimte en mogelijkheid om met aandacht te ervaren, te verinnerlijken en meer in contact met je ware zelf te komen. Je ware zelf is ontdaan van sluiers, aanpassings- en beschermingsmechanismen.

Er wordt o.a. gewerkt vanuit Feldenkrais, waarbij je veelal liggend, zachte bewegingen uitvoert zonder inspanning of forceren. Door middel van Feldenkrais word je je meer bewust van jezelf, je (bewegings)patronen en worden mogelijkheden aangereikt voor verandering, gemak en verruiming.

Meditatie en meditatief samenzijn en spreken vormen ook een deel van deze retreat.
Samenzijn in een open, veilige en oordeelloze houding, maakt het voor ieder mogelijk om maskers en aanpassingsgedrag te gaan doorzien en loslaten.

Er is ook tijd vrijgehouden, die je kunt benutten zoals jij het nodig hebt. Je kan wandelen in de tuinen of langs de Maas, lezen, slapen …..in alle rust en stilte.

Je komt tot rust en in contact met waar het wezenlijk om gaat voor jou.
Het zullen dagen zijn waarin je bijtankt en die je (weer) duidelijk maken welke koers voor jou de juiste is.

Deze retreat wordt vormgegeven door Anja Stijnen. Zij heeft meer dan 35 jaar ervaring in het werken met mensen en processen die tot verandering leiden. Haar werkwijze is puur, liefdevol en integer.
Zelf hooggevoelig, weet zij hoe uitdagend het leven kan zijn en hoe snel je geneigd kunt zijn je aan te passen aan een ritme en manier van leven, die niet passend zijn voor wie jij bent.
Zij reikt handvaten aan om jezelf steeds dieper te ontdekken, steeds dichter bij je kern te komen en zodoende steeds zelfbewuster in het leven te staan.

Aandacht, Beweging en Bewust Zijn

De retreat vindt plaats in Centrum St. Michaël in Steyl.
De groepsbijeenkomsten/sessies vinden plaats in het oktagon, een 8-hoekige torenkamer met een prachtig uitzicht over de langsstromende Maas.
Deze bijzonder mooie en stille plek, nodigt uit om met aandacht te gaan ervaren en onderzoeken.
Je krijgt een eigen kamer met douche, toilet en wastafel (voor jou alleen).
Beddegoed en handdoeken zijn ter plekke aanwezig.
Alle maaltijden zijn vegetarisch.   De totale kosten voor alle groeps-sessies en het verblijf (eigen kamer, overnachtingen, alle maaltijden, koffie/thee) bedragen 595,- euro.

Wil je graag deelnemen aan deze unieke retreat, meld je dan aan vóór 1 september 2024.
Er zijn maximaal 8 plaatsen beschikbaar.

Geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op