Skip to main content

Er is niet één juiste manier om te groeien of het pad van je ziel te volgen.
Het is aan jou om te kiezen wat het beste is voor jou.

Sanaya Roman

Cursussen

Bevrijd je kaken en mond van spanning start 19 november 2024

In het najaar wordt er een cursus aangeboden, die gericht is op bovenstaand thema. De cursus is gebaseerd op Feldenkrais- en Cranio-principes en bestaat uit 5 lessen van een uur, om de twee weken.
In deze cursus leer je spanning in je kaken en lichaam snel herkenen, zelfs al loop je al jaren met onnodig veel spanning in je lichaam rond.
Juist het gaan herkennen is belangrijk om het patroon te kúnnen veranderen. Verandering van dit spanningspatroon zorgt ervoor dat je meer rust, gemak en veiligheid in jezelf kan gaan ervaren.

In deze cursus wordt heel specifiek de onnodige spanning in je kaken en mond onder de loep genomen.
Aangezien de mond (kaken-tong-lippen-keel) enorm veel connecties heeft met de rest van het lichaam, zul je zodra je mond/kaken gaan ontspannen, ervaren dat je hele lichaam gaat ontspannen!
Je gaat voelen dat spanning en dus ook ontspanning in je mond en kaken in nauwe relatie staan met bewegingen van je hoofd, je borst, wervelkolom en bekken. Eigenlijk in relatie staan met je 'hele zelf'.
Door je hiervan bewust te worden, kun je het patroon veranderen en kunnen spanning en pijn verdwijnen en nemen ontspanning en je prettig voelen het over.

Ontspanning, gemak en veiligheid in jezelf gaan ervaren is in de tijd waarin we nu leven, ongeveer het mooiste wat je jezelf kado kan doen.

Mocht je je afvragen wat veiligheid hiermee te maken heeft: zodra we onze kaken klemmen en kiezen op elkaar zetten, geven we aan ons zenuwstelsel het sein dat er gevaar is. Zodoende gaan we in de vecht-/vluchtmodus met alle gevolgen vandien: verhoogde hartslag, snelle oppervlakkige ademhaling en flink gespannen spieren. Het voelt niet meer veilig, het voelt als gevaar en dan kunnen angstgevoelens de kop opsteken.

Wil je graag uit dit spanningspatroon, meld je dan aan voor bovenstaande cursus.

  • Startdatum: dinsdag 19 november 2024, laatste les 28 januari 2025
  • Lestijd: 11.00 tot 12.00 uur, om de twee weken
  • Locatie: praktijk Mens-con-Sens, Hoofdstraat 48 in Maasbracht
  • Kosten: 90,- euro voor 5 lessen
  • Docent: Anja Stijnen
  • Aanmelden per e-mail of telefonisch 0475-466250

Geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op